Recenzije

Vaše računalo ne zadovoljava uvjete za Windowsima 11? Upotrijebite ovaj alat!

Imate li računalo koje ne ispunjava zahtjeve sustava Windows 11? Zahvaljujući neslužbenom alatu, možete stvoriti sliku sustava Windows 11 koja će zaobići zahtjeve TPM sustava koje je postavio Microsoft, omogućujući vašem neprikladnom računalu nadogradnju na operativni sustav. Budući da je Windows 11 najavljen u lipnju 2021., Microsoft je bio uporan da će sva računala morati zadovoljiti njegove zahtjeve sustava, kao što je omogućavanje TPM-a, kako bi ažuriranje bilo prihvatljivo.
No, prema Windows Latest, Rufus alat će vam omogućiti stvaranje USB diska za pokretanje zahvaljujući službenoj datoteci slike Windows 11, s provjerama koje će vašem računalu omogućiti zaobilaženje zahtjeva sustava. Ali s ovoliko snage u jednom alatu, za sada ne preporučamo da ga koristite za nadogradnju računala na Windows 11, osim ako niste sigurni da znate što radite i koji su rizici.

Ovaj alat koristite na svoju vlastitu odgovornost

Microsoftova komunikacija oko objašnjavanja zahtjeva za Windows 11 u 2021. bila je u najboljem slučaju loša, osobito kada je u pitanju TPM. Također nije pomoglo kada njena aplikacija za provjeru ispunjava li vaše računalo uvjete za nadogradnju nije bila točna u rezultatima. Ali još uvijek postoji širok raspon korisnika koji koriste Windows 10 i ne vide potrebu za nadogradnjom svog računala za korištenje Windows 11, osobito ako svoj uređaj koriste za povremeno pregledavanje weba ili igranje igara.

Iako će ovaj alat ovim računalima omogućiti put za nadogradnju, ne preporučujemo korištenje Rufusa. Značajke koje se nalaze u sustavu Windows 11, uz ono što dolazi s njegovom velikom nadogradnjom, kodnog naziva ‘Sun Valley 2’, zahtijevat će da neka računala koriste više CPU-a, memorije i GPU-a kako bi operativni sustav pokrenuli na učinkovit način .

To bi moglo uzrokovati naprezanje hardvera i mogli biste imati nekompatibilno računalo s vrlo sporom operacijskim sustavom Windows 11, do točke u kojoj to izaziva iritaciju. Microsoft je također dao do znanja da će u budućnosti otežati ažuriranje nepodržanih računala sa sustavom Windows 11, što bi vam moglo onemogućiti dobivanje važnih sigurnosnih popravaka.

Možda možete koristiti Rufus kao ‘probnu verziju’ za Windows 11, da vidite što mislite o ažuriranju prije nego što krenete all-in na novo računalo. No kao što je slučaj kod svakog alata ovakve vrste i kod Rufusa treba imati na umu mogućnost pojave različitih ”nuspojava” kod Windows sustava. Ako budete isprobali ovaj alat, dobro je da se prije toga dobro informirate.

Preuzeto sa: www.pcchip.hr